fredag 4 april 2008

I bloggosfären florerar nu en sån där "utmaning" som går ut på att man ska avslöja vem man skulle ha sex med om man skulle vara tvungen att göra det med någon av samma kön som en själv. Jag skulle kunna dra upprörda ramsor om heteronormativt tänkande och ironiskt rabbla upp tjugo tusen kvinnor jag skulle kunna tänka mig, men det vore ju väldigt småaktigt eftersom utmaningen från början måste ha skickats mellan svennefolk som var tämligen säkra på varandras heterosexualitet och inte gick runt med Tiina Rosenberg i bakfickan. Och att det är rätt lätt att översätta utmaningen till homosexuella förhållanden. Det behöver vi nu inte hålla på och göra, eftersom det redan är etablerat att 90% av alla flator i en tvångssituation skulle välja Johnny Depp. Men hur ska vi utmana alla bisexuella och folk med andra urvalsgrunder än könstillhörighet, och hur ska vi inkludera intersexuella bland valmöjligheterna? Där har vi den verkliga utmaningen.

15 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Det här verkar vara utgångspunkten, där reglerna faktiskt var lite klarare :)

5 april 2008 00:38  
Blogger Sara Lövestam sa...

ylva: Ja det var uppenbarligen lite klarare. Jag som hade så fina nya utmaningar redo. För bdsm-folk: vilken vaniljpelle skulle du ha sex med om du var tvungen? För etnoraggare: vilken svensk dansbandssångerska? För porrskadade unga män: vilken hippiemamma? osv. Nåja, en annan dag kanske.

5 april 2008 01:14  
Anonymous Anonym sa...

Kanske.. vilket djur du minst skulle vilja ha sex med..? De kallar ja en utmaning.. :)

5 april 2008 04:12  
Blogger Mio sa...

men det vore i alla fall ett rätt schysst sätt att påpeka det heteronormativa tänkesättets begränsningar genom att tillynes helt allvarligt posta inlägget med listan på tjugotusen brudar, eller bifoga som en kommentar i någon annans blogg

5 april 2008 13:23  
Anonymous Anonym sa...

Ja, men då jag redan har läst igenom HELA din blogg den dagen jag hittade den (mer än ett år sedan) och fortsatt läsa alla inlägg så känner jag ingen panik över att skaffa böckerna, än i alla fall. Men så småningom måste dem ju in i bokhyllan dem också!

Haha, fick du inte ens ett gratis-ex själv?! Det var ju heldumt!

Ja, jag vet det.. men jag la ned blogspot i alla fall. Har haft den här bloggen för länge för att byta nu och det var för jobbigt att ha två. ;)

5 april 2008 14:35  
Anonymous Anonym sa...

Oh no, jag skulle välja Jude Law! M-m-m.

5 april 2008 17:10  
Anonymous Anonym sa...

Jag skulle just skriva det cecilia skrev. Jude Law, alla gånger!

5 april 2008 18:22  
Anonymous Anonym sa...

Vad snackar ni om, killar är ju äckliga! Visst, de kanske har fin yta, som Jude Law, men när det kommer till kritan... Urgh.

Vad skulle jag egentligen säga förutom att bara vara naivt ironisk eller vad det är... jo!

Vad är sex?

5 april 2008 20:15  
Blogger Femininum sa...

Jag brukar undra över vilken kille jag skulle ha sex med om jag var bög. Tänk det, har till och med lättare att gå över könsgränsen än att tänka bort min homo-identitet. Spännande.

5 april 2008 20:20  
Anonymous Anonym sa...

visste inte att jag var så mainstream när jag alltid svarat johnny depp :O xP

6 april 2008 00:23  
Anonymous Anonym sa...

Johnny Depp kanske är det klassiska alternativet, men jag skulle nog säga Emile Hirsch. HAN är snygg.

6 april 2008 12:23  
Anonymous Anonym sa...

Mitt kill-val:
Trollet ;-)

7 april 2008 08:05  
Anonymous Anonym sa...

Hej Sara
Jo det var jag som startade den där utmaningen och den var väl mest tänkt som en test av vanligt svennefolks rädsla för ämnet i sig. En del av oss hetro kan ju inte ens hantera ämnet i de egna tankarna.

Och man ska heller inte ta mig på så stort allvar. Jag skriver inte så mycket vettigt utan försöker väl mest vara rolig eller provocera.


Som vanlig svenne och oskuld på allt annat än missionär-med-kvinna har jag inte koll på vad Intersexuell är. När man tänder på många nationaliteter? När man blir kåt på nätverk?

7 april 2008 12:22  
Anonymous Anonym sa...

kul med en ny, personligare blogg! ska snart sätta mig ner och plöja igenom vad jag missat hittills.

det blir någon dags försening, men snart dimper "Är du med i gaymet?" ner i din brevlåda och jag hoppas att du kommer gilla den :)!

7 april 2008 12:39  
Blogger Kanalisera sa...

Kanske "om du måste välja en moderat"

7 april 2008 22:04  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida