fredag 15 augusti 2008

om min upphetsning

Ni vet sådär som man vankar av och an och inte klarar enkla saker som att koncentrera sig på ett teveprogram för att man har en dejt nästa dag och bara kan tänka på hur man kommer att sjunka djupt, djupt in i de där mörka ögonen och känna den där lena huden på hennes axlar, armar, hals, höfter suga åt sig ens fingertoppar som en magnet. Så har jag känt sedan jag vid tjugoettiden idag läste att Asus Eee PC 901 finns att köpa på Media Markt. Jag andas bara halva andetag, går in i köket och öppnar skafferiet utan att äta något, stänger, öppnar kylen, stänger, går tillbaka in i vardagsrummet, byter kanal på teven, sätter mig vid datorn. Hade det handlat om någons läppar hade det varit försvarbart, men det handlar om en liten plastbit på ett kilo och jag har inget försvar förutom att mitt förestående inköp kommer att öka frekvensen på mitt bloggande. Min kompanjon på msn förklarar att jag är lite knäpp, men försäkrar att det har sin charm.

När jag väl har en sådan plastbit i hamn kan jag sätta mig på jobbet, på tåget, på en bänk, är det tänkt, och blogga om sånt där som jag hittills bara orkat tänka. Som att de hela veckan har tränat inför Mamma Mia i Globen och att mitt jobb högst upp i Globen Centrum har dränkts i abbalåtar som om vi var tillbaka i mitt tonårsrum och det var 1992. Då lyssnade jag på Carola, Abba och Povel Ramel och försökte inte ens pseudoblanda låtarna som de gör på radiokanalerna. Jag lyssnade fram min favoritlåt och spelade in ett kassettband med endast den, som jag spelade runt runt i veckor. En syster, jag ska inte avslöja vem för att inte dra skam över någon, gjorde detsamma med Nick Borgens Orkester. Fråga mig inte hur, men våra föräldrar tog det med ro. Sånt kan jag berätta när jag har en egen Eee, visst kan ni inte vänta? Visst sitter ni uppe hela natten för att ni inte kan sova av upphetsning? Åh jag visste det.

Uppdatering: Äh det var falskt alarm. Ni vet, sådär som man skrubbar hela kroppen, ansar sina odlingar och böjer varenda liten ögonfrans för att man har en dejt nästa dag, och på morgonen kommer ett sms som säger "du jag glömde att jag skulle åka till IKEA med min mamma, vi får ta det en annan gång".

6 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Men du, det var nog lika bra, för det där med PC alltså... Skaffa mac, skaffa mac, skaffa mac...!

16 augusti 2008 23:42  
Blogger Sara Lövestam sa...

Underlandet: Det spelar egentligen inte så stor roll för mig (förutom att jag vill att filerna på en dator ska vara kompatibla med en annan)... ge mig gärna förslag på en mac under ett kilo, stor som ett halvt A4, 5-6 timmars batteritid, 15 sekunders uppstart, webbkamera och runt 3000 spänn - jag är öppen för förslag!

16 augusti 2008 23:47  
Anonymous Anonym sa...

STOR SOM ETT HALVT A4??? men gud. jag dör. du kan ju alltid ha med ett halvt a4 och en bläckpenna till jobbet, tåget och bänken. Under ett kilo, ungefär 5 sekunders uppackningstid ur väskan, bläcket räcker länge.

17 augusti 2008 01:41  
Blogger Sara Lövestam sa...

anonym: Hehe och sen kan jag ta mina nedplitade kråkor och kopiera på jobbet och sprida ut på stan! Hå och hej och plingeliplogg, så har vi gjort en pappersblogg! (allvarligt så skriver jag både sjukt oläsligt och sjukt långsamt för hand, så den bloggen skulle komma med ca ett nytt, kryptiskt inlägg i månaden)

17 augusti 2008 01:44  
Anonymous Anonym sa...

*hm* Men skulle så vara fallet, kanske en månad är en lagom tid för oss att dechiffrera kråkorna?
;-)

För övrigt skyller jag på dig, att jag var och kladdade lite på en eeePC idag, och nu försöker komma på nå't bra argument varför jag ska få köpa en så'n trots innehav av fungerande dator (d.v.s. "onödig utgift") ...ett argument som helst inte bara är "Men den är ju så söt!"...
:-)

17 augusti 2008 23:40  
Anonymous Anonym sa...

Jag beundrar din självbehärskning. Verkligen. Sådan har inte jag... mer batteritid vore trevligt... men att gå och vänta?! Går inte. Jag köpte en 900:a. :)

18 augusti 2008 04:51  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida