söndag 10 augusti 2008

veckans poll

Det har visat sig att jag har 15 föräldrar, som aldrig kommenterar i min blogg men som nu markerat sin närvaro genom att klicka i rätt ruta på min första poll. Jag är smickrad och lite konfunderad, tankarna om mitt ursprung har upptagit all min tid och fått mig att inse, att om jag skaffar barn i framtiden kommer det att vara med en känd donator. Inte med nödvändighet känd som i berömd, även om det vore roligt om han någon gång hade fått beröm, åtminstone för sin hållning, inställning till livet och sin livskraftiga sperma, men känd för själva barnet, som aldrig ska behöva göra en poll på sin blogg för att komma ifatt sitt genetiska ursprung. En av dessa 15 tar med mig till Hedwig and the angry Inch i kväll, jag tror jag håller mig till henne och den andre filuren jag har vuxit upp med. Ni andra skulle ha hört av er i tid.

Veckans nya poll är en del av min kartläggning av er. Jag börjar lite lätt med att svenskt be er fylla i er ålder, kommande veckor följer åsiktsregistrering, tvångskastraktion och systematisk lobotomering, men då är ni redan inne i systemet och känner liksom i luften att det inte är på sin plats att ifrågasätta saken.

ps. Om någon vet ett sätt att fixa en likadan poll men med å, ä och ö, säg gärna till så slipper ni stirra på fyrkanter varje söndag. Jag kan inte använda bloggers pollverktyg eftersom jag inte använder en förvald layout.

5 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Funkar det om du där du skriver in texten skriver "& A r i n g ;" (utan citationstecken och mellanslag) istället för Å, "& A u m l ;" istället för Ä och "& O u m l"; istället för Ö?

10 augusti 2008 21:35  
Blogger Sara Lövestam sa...

linköpingsbon: Jag ska försöka när det är dags för nästa poll, tack för tipset och att du involverar dig!

10 augusti 2008 22:57  
Anonymous Anonym sa...

Eller så formulerar du dina frågor utan å ä ö! Du är ju språkdomptör ju.

10 augusti 2008 23:58  
Anonymous Anonym sa...

Info om du känner dig lite teknisk intresserad:

Sajten som din blogg ligger på använder s.k. "UTF-8"-kodning, vilket är ett modernt sätt att ange tecken där alla nu kända teckenuppsättningar kan representeras.

Bloggpoll å andra sidan använder den äldre och mer begränsade "ISO 8859-1"-standarden som bara klarar västerländska tecken.

Alla engelska tecken representeras lika i "UTF-8" och i "ISO 8859-1", det är därför texten i din poll ser ganska bra ut. Men när det kommer till åäö så kodas de in på olika sätt. Så det hade fungerat om båda sajterna använt samma teckensystem.

Lösning: Gnäll på bloggpoll.com och be dem använda UTF-8.

11 augusti 2008 22:11  
Anonymous Anonym sa...

"Entities", som linköpingsbon föreslår att du använder, finns i formulering för unicode/utf-8 också. Du behöver två koder i följd för varje tecken, finns en lista här om du inte redan provat.

22 augusti 2008 15:40  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida