söndag 24 augusti 2008

veckans poll

Jag är smickrad. Jag var helt säker på att jag skulle stå mig slätt mot Angelina Jolie, läpparna som invaderade vårt kollektiva stimulicenter och på helt egen hand plockade ut ett gäng från sina garderober. Det är rätt bra gjort av ett par läppar. Jag ser det alltså som en enorm triumf att 34 % av er väljer att hångla med mig jämfört med Angelinas 27 %, och hade jag inte redan skickat efter mina visitkort hade jag inkluderat det under mitt namn: "enligt färska undersökningar mer hångelinbjudande än Angelina Jolie". Själv har jag aldrig drabbats av den där Angelina-febern, vi är några som är immuna. De flesta förklarar det med att "hennes läppar är så läskiga", själv har jag aldrig gillat hennes underarmar. Underarmar är viktiga för mig. Nåväl, jag misstänker att den viktigaste faktorn för min seger kan vara det faktum att de som läser min blogg ofta är folk som gillar den, men statistik är statistik och vem är jag att sätta emot? Vi får också hoppas att stackars Sylvester Stallone inte läser min blogg.

Den här veckan är frågan: Är du vän med dina ex? Eftersom jag ska sätta igång med min magisteruppsats igen på onsdag, passar jag på att Definiera mitt Begrepp. Med ex menas en person som du en gång i tiden har kallat flickvän/pojkvän/partner/maka/maka och sedan gjort slut med. Med vän menar jag att du inte bara ler stelt och hälsar av tvång när ni ses en gång om året på Pride, utan att ni skulle kunna ha en trevlig filmkväll tillsammans (alltså en vanlig filmkväll när man bara ser på film, inte en lesbisk) eller ringa varandra för att höra hur det står till. Min teori är att den genomsnittliga heteromänniskan har mindre kontakt med sina ex än en genomsnittlig bög, och att en genomsnittlig bög har mindre kontakt med sina ex än flator och bisexuella av alla kön. Veckans poll kommer inte att göra något alls för att bekräfta eller förkasta min teori, jag har alltså till onsdag på mig att slipa på min förmåga att anpassa metod efter syfte innan jag sätter tänderna i magisteruppsatsen. Men om ni vill får ni gärna lämna en kommentar, utnämna er till statistiskt underlag och helt själva förkasta eller bekräfta.

ps.Som ni kan se fungerade inte mitt första försök att byta ut å, ä och ö mot olika slags kombinationer. Men det kommer väl fler veckor.

14 kommentarer:

Blogger Rakel sa...

Visst var det anonyma röster?

24 augusti 2008 21:54  
Blogger Sara Lövestam sa...

ichigos: Ja det är klart... vad är det du inte vill att någon ska veta? ;)

24 augusti 2008 22:25  
Anonymous Anonym sa...

Jag kan ju slå två flugor i en smäll, och konstatera att jag hade diskussionen om Angelina Jolie med min dåvarande flickvän (som jag har fortsatt trevligt i sällskap med) och hon verkligen inte kunde förstå att jag inte såg tjusningen hos Angelina Jolie. Det är inte att det är något frånstötande hos henne, jag ser bara inte vad det är som alla talar om.

//JJ

24 augusti 2008 23:19  
Blogger mio sa...

jag drömde om dig alldeles jättemycket i natt. förvisso åxå om spindlar... men mest om dig.
dock inte i läppsammanhang eller i jämförelse med angelina jolie..

/fd tessaworld

25 augusti 2008 06:52  
Anonymous Anonym sa...

Det mest fascinerande med Angelina Jolie är att se vad hon har för kläder på sig, för hon har blivit så damig och hennes faktiskt vackra ansikte är en kul kontrast till gråskalan. Sedan undrar jag hur hon får diverse strapless klänningar att hänga kvar mitt på barmen. Man kan väl inte få en hel böljande fotsid klänning att hänga kvar i häftmassa?

Har inte provat, men är rätt säker.

25 augusti 2008 08:39  
Anonymous Anonym sa...

men denna poll kan ju inte bekräfta din teori om att flator umgås med sina ex. Du kan ju inte vara så homonormativ och tro att alla dina läsare är flator... eller?

25 augusti 2008 10:55  
Blogger Sara Lövestam sa...

annika: Nej, det var ju det jag skrev... "Veckans poll kommer inte att göra något alls för att bekräfta eller förkasta min teori, jag har alltså till onsdag på mig att slipa på min förmåga att anpassa metod efter syfte innan jag sätter tänderna i magisteruppsatsen." Hur många av mina läsare som är flator skulle kunna bli föremål för en helt annan poll...

25 augusti 2008 11:31  
Anonymous Anonym sa...

Jag är nog naiv, men vad är en lesbisk filmkväll?

25 augusti 2008 13:00  
Blogger Om mig sa...

//utan att ni skulle kunna ha en trevlig filmkväll tillsammans (alltså en vanlig filmkväll när man bara ser på film, inte en lesbisk)"

Haha klockrent

26 augusti 2008 00:09  
Anonymous Anonym sa...

Måste bara säga att jag satt mittemot dig på pendeltåget igår vid tio-tiden! (hade svart skinnjacka, assymmetrisk frisyr och pratade i telefon). Jag ville säga att jag läser din blogg jämt och att jag tycker den är världens bästa blogg osv men jag är för mesig för att våga sånt. har skrytit om detta hela dagen idag för alla som orkat lyssna, de tycker nog jag är lite löjlig, men för mig var det coolaste händelsen på länge! Och så fick jag förstås bekräftat att det inte bara är jag och bögs gård som är gay i rotebro.

För att anknyta lite till inlägget kan jag ju säga att det här med att umgås med ex är inte min grej. Beundrar de som klarar det, men usch så svårt. Bara problem.

26 augusti 2008 21:04  
Anonymous Anonym sa...

förstår verkligen inte Angelinas storhet. hon ser bra ut, visst, och hon är en grym skådis, men det anorektiska idealet känns.. sådär.

27 augusti 2008 09:32  
Anonymous Anonym sa...

hahaha, du är ju mycket sötare o charmigare än jolie!

27 augusti 2008 13:38  
Anonymous Anonym sa...

Som heterokille får jag tyvärr nöja mig med hångla med Angelina trots att du är mycket snyggare...

28 augusti 2008 18:30  
Anonymous Anonym sa...

... och som flata får jag alltså hångla med dig istället för Angelina - win!

23 april 2011 00:23  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida