torsdag 18 september 2008

gissa bilden

Den här bilden tog jag igår vid 15-tiden, på ett motiv man ser då och då om man tittar ut genom fönstret på mitt jobb. Tyvärr med min fem år gamla mobilkamera, så effekten blev inte direkt som jag hade önskat mig. Även en dålig upplösning kan föra något gott med sig, tänkte jag (sprid gärna vidare mina nya ordstäv) och införde dagens tävling: gissa bilden. Eller kanske snarare: Gissa var mitt jobb är beläget.


Ps. Sådär jättesvårt är det kanske inte för den som har de rätta referenserna, men se det för all del inte som att jag underskattar er, kära läsare, utan som en uppvärmning inför framtida övningar. Sådär som jag börjar med att låta mina kursdeltagare identifiera verb innan jag tvingar dem att placera satsadverbial före finit verb i bisatser.

13 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Köbildning inför biljettsläpp i Globenområdet gissar jag.

// Mia
(som var på Coldplaykonsert i går och nu kan dö lycklig)

18 september 2008 11:33  
Anonymous Anonym sa...

Knallgult hus - Hallunda/Botkyrkaområdet? Men vad är det vita grejset framför gula huset, det som ser ut som ventilationsrör utanpå väggen?

18 september 2008 11:40  
Anonymous Anonym sa...

kan det vara Häggvik i sollentuna?

18 september 2008 11:50  
Anonymous Anonym sa...

Jag tror det är Stockholmområdet! ;)

18 september 2008 12:35  
Blogger A N N I K A sa...

Det där bara måste vara urfula Globe Hotel, så då bör du jobba nånstans mittemot, dvs ovanpå Globens shoppingcenter (typ). Precis som Mia gissar jag också på att de där små människorna i konstig formation väntar på biljettsläpp.

18 september 2008 13:45  
Anonymous Anonym sa...

De väntar väl för att få stå längst fram på sömnpillren i Coldplay.

18 september 2008 21:29  
Blogger Unknown sa...

Globen byggdes på 2,5 år och invigdes den 19 februari 1989. Globen har en diameter på 110 meter, den invändiga höjden är 85 meter och volymen 600 000 kubklmeter - det gör Globen till världens största sfäriska byggnad.
Globen har årligen 1,6 miljoner besökare på 300 olika evenemang som dricker 60 tusen liter kaffe och äter 170 tusen varmkorvar. Ansvariga arkitekter: Esbjörn Adamson, Svante Berg och Lasse Vretblad, Berg Arkitektkontor.

19 september 2008 12:52  
Blogger pärlbesatt sa...

Södertörns högskola? Det ser inte ut som Uni, tycker jag inte.

19 september 2008 13:52  
Anonymous Anonym sa...

Globen påstods vara kvinnlig i formen, därför att den är rund. Jag tycker den ser ut som en kanonkula.

Säg nu!

19 september 2008 15:51  
Blogger Sara Lövestam sa...

Mia, Annika, Johan och Lotta gissade rätt! jag glömde instifta ett pris, men tja... Ni kan få önska tema på nästa blogginlägg, till exempel! Först tänkte jag att ni kunde få önska en bild, men sen kom jag på att nästan ingen som jag känner vill få sin nuna exponerad på nätet, så troligtvis går det inte (men ni kan ju försöka, det finns ju saker som inte har någon talan)

19 september 2008 19:33  
Anonymous Anonym sa...

Vilken ära! Jag har funderat på tema men jag önskar mig nog en bild. Jag skulle vilja se hur din hall ser ut. Den har ju figurerat i flera blogginlägg och då innehållit kundvagnar, cyklar och andra stora föremål. Så om du och hallen inte har något emot det så ser jag fram emot bilden.

Mia

19 september 2008 20:54  
Blogger A N N I K A sa...

Tjoho, en vinst! Men oj vad svårt att kvittera ut den... Har ingen önskebild och nåt tema för blogginlägg kommer jag inte på sådär i hastigheten. Kan jag få ha det innestående? :o)

20 september 2008 22:05  
Blogger Unknown sa...

Hmm, en skugga?
Jag gillar skuggor på hösten.

21 september 2008 21:42  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida