fredag 26 september 2008

i ett grumligt hörn av heterosexualiteten

På Dr Phil diskuterar de tekniker för män som vill ragga upp kvinnor. Det låter som om de pratar hunddressyr, eller konsten att tämja en alien, och när någon nämner att kvinnor gillar att känna sig uppskattade för sina åsikter och tankar, går ett förundrat sus genom den manliga delen av publiken. Plötsligt förstår jag orsaken till att heterotjejer då och då säger "fan jag önskar att jag vore lesbisk, tjejer förstår liksom varandra" (något som inte direkt stämmer, men det tar vi en annan gång). Det är som om någon har konstruerat ett stort och komplicerat spel och lagt det mellan män och kvinnor så att de inte kan kommunicera som de skulle vilja. Det är skumt, och när jag hör dem prata på TV om kvinnor som några man behöver "tekniker" för att närma sig undrar jag vad de tror att kvinnor är. Jag är inte säker på om jag känner mig priviligerad eller förolämpad av att tillhöra det där könet som anses så enormt svårt att förstå sig på och så angeläget att komma nära. Jag vet däremot att jag känner mig enbart priviligerad att slippa förhålla mig till spelet eftersom jag inte intresserar mig för snubbar.

Nu pratar jag förstås bara om de där heterosexuella som ställer upp på spelreglerna - ni övriga behöver absolut inte ta åt er, ni kan luta er tillbaka och förundras med mig. Har ni till exempel tänkt på det där med "spänningen" som man påstår försvinner om Spelet läggs ner? Har det aldrig förbluffat spelförespråkare hur till exempel alla vi homosar kan gå runt och vara helt tillfreds med att inte hälften av oss betraktas som jägare och de andra som villebråd? Och hur en brud kan vara helt nöjd med att dansa med en annan brud som hon bjöd upp genom att fråga "vill du dansa", sniffa på hennes hals, känna tjejens hand hålla om hennes midja samtidigt som hennes egen hand glider lätt längs höfter, revben, rygg, helt utan att fundera över nästa strategiska steg för att tjejen ska förvillas att följa med henne hem. (Flators eventuella raggningsstrategier kan bli föremål för ett helt annat inlägg, men överlagd manipulation har jag hittills faktiskt aldrig sett på menyn)

Känslan av hunddressyr korsas med känslan av datorkonvent för hackers, när jag för lite research går in på "Sweseductions" diskussionsforum. Visste ni till exempel att det bästa sättet att "sarga" en blond partytjej är att antingen kombinera "high energy" med "dominant", eller att ha ett "superhögt value"? Annars kan man också "låta bli rutinerna och köra mycket c/f, rollspel och push/pull". Det är bara att välja. Vill ni däremot sarga "dom platinablonda jättebröstade våpen", så tål de faktiskt "teasing, neggar och nästan förolämpningar väldigt mycket".

Jag börjar med raljans men slutar i betryckthet, för hur kommer det sig att det sitter ynglingar (och en del not-so-unga) och utvärderar metoder på nätet som om de vore laboratorieassistenter och inte av helt samma art som brudarna de väl egentligen bara vill träffa och älska? För att inte börja fundera över effekten för snubbarna som inte grubblar över om det skulle passa bäst att "dvh:a" bruden eller "sänka hennes energy" utan mest bara vill lära känna någon: min polare Lane berättade att hennes killkompis satt i en kvart och nötte på hur han skulle få en tjej han gillade att ta en fika med honom. Först tyckte hon att han var knäpp som inte bara frågade, helt enkelt. Sedan, berättade hon, insåg hon att det kanske är så att vara heterokille; brudar blir skeptiska om man inte har en jäkligt bra orsak att fika med dem. För i deras sinnen är de är villebråd - och så länge det finns seduction communities som lär ut "ge tjejen dåligt självförtroende så får du henne i säng"-tekniker, använder termer som "het hona" och kallar ett vanligt trevligt samtal för ett "set", är det inte ens något en ettrig liten flata ska sitta och slå ner på i en blogg långt bortom themysterymethod.com.

16 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jo, visst har man blivit utsatt för en del konstigheter från män, men att det fanns namn på dessa konstigheter och att de dessutom kallades tekniker är något som jag fram tills nu varit lyckligt omedveten om. Sanslöst. Har inga ord för hur konstigt och knäppt jag tycker det låter...

26 september 2008 09:28  
Anonymous Anonym sa...

åh herregud... det där forumet chockar mig :O "Fick in en hel del negs, C/F och en del kino" "Planerar att träffa henne inom ett par dagar och defenetivt k-closa henne" Otroligt...

26 september 2008 11:03  
Anonymous Anonym sa...

Men jösses!!! Min kollega hävdar att bara man håvar upp och bjuder flott så går alla brudar på det. Jag har inte brytt mig om att fråga vad syftet är.

26 september 2008 13:31  
Anonymous Anonym sa...

Sitter med dovt illamående efter att (naturligtvis) ha lusläst det där forumet. Det är en sjuk värld.

26 september 2008 14:15  
Anonymous Anonym sa...

Fick mig många skratt när jag läste det där forumet, killarna där verkar verkligen tro att tjejer är från en annan planet. Och istället för att bli upprörd, minns Ugly Betty's visa syster Hilda syn på saken:

Betty: These poor women, they're being played
and they don't even know it.

Hilda: Ay, please, betty. They know exactly what they're doing. They just don't want the guys to know it. That way they have all the power. It's not a bad book.
You read it?

Betty: I thumbed through it. Papi has it now. Ugh. And the world is over.

Hilda: Betty, guys need stuff like that book. It gives them the confidence to talk to girls. Otherwise they'd just be staring at our boobs.

Betty: And now they insult them.

Hilda: At least they're talking.

Betty: So you're actually saying that this is a positive thing.

Hilda: I'm just saying be a little open-Minded.

Så slappna av och sluta misstro oss tjejers förmåga att genomskåda "spelet". We know exactly what they're doing. ;-)

26 september 2008 18:22  
Anonymous Anonym sa...

Har lusläst jag också. Som något obehagligt man inte kan låta bli att stirra på, liksom. Jag förstår bara inte riktigt hur man får ligg genom att vara otrevlig eller bete sig som en idiot (läste om någon som föreslog hoppa upp och ner på stället för att få tjejers uppmärksamhet ... och jodå, visst hade det fått min uppmärksamhet också, jag hade nog ringt 112 och sagt att det var någon som fått nåt slags akut anfall). Förstår inte heller tjejerna de där pojkarna påstår att de får ihop det med - det måste väl ändå vara RIKTIGT desperata brudar, eller? Äsch, jag förstår inte heteron (förlåt, ni som håller till här, men så är det nog) ...

26 september 2008 18:23  
Anonymous Anonym sa...

"RIKTIGT desperata brudar, eller?"
Ja för en tjej får ju inte vara lössläppt, eller?

26 september 2008 19:10  
Anonymous Anonym sa...

Jag läser ofta bloggar från tjejer som upprört skriver om att okända killar kommit och givit dem komplimanger, och HUR KAN DE TA SIG RÄTTEN att oombett bedöma mitt utseende, de jävlarna??? Som kille så får jag bekräftelse för mitt utseende ungefär en gång vartannat år, och jag minns precis varje gång någon givit mig komplimanger för det. Min normala reaktion är att bli glad i en vecka. Jag blir till och med smickrad för totalt oönskad uppmärksamhet i stil med att bli nypt i rumpan av en kille.

Med ovanstående som bakgrund, är det inte totalt uppenbart att det vore omöjligt för mig att behandla tjejer som jag själv vill bli behandlad och vänta mig ett bra resultat? SJÄLVKLART måste jag i viss mån närma mig tjejer som om de vore aliens.

26 september 2008 21:02  
Anonymous Anonym sa...

Jag älskar att läsa forum som det du nämner eller tjommarna bakom Charismatic revolution (www.c-r.se) som totalt missat humorn och den elaka satiren i Neil Strauss "Spelet" utan istället hyllar den som en bibel.

26 september 2008 22:48  
Anonymous Anonym sa...

... alltså, helt utan att ens peta i vad de faktiskt samtalar om på forumen: herregudd, språker, SPRÅKET! Nu behöver jag en huvudvärkstablett. Eller en valium.

27 september 2008 00:32  
Anonymous Anonym sa...

senaste anonym: Okej att nån kommer fram och ger en komplimanger. Men ofta känns det som att killar tror att dom kan komma och "frälsa" en med deras komplimanger. Om nån säger att jag är snygg eller nåt sånt så säger jag inte tack, utan jag säger att jag håller med och att jag vet om det. Ingen kan liksom komma och tro att den kan tala om nåt för en som en inte redan vet. hmm, med reservationer för påtaglig onykterhet, att det här kanske inte var så himla relevant och fint formulerat.. men så känner jag.

27 september 2008 01:58  
Blogger kontakt sa...

Ja, Strauss' "Spelet" är verkligen inte alls så enbart hyllande till raggningsspelet som en del vill tro.

Sen ska man inte glömma bort att det där handlar om raggning, enbart. Raggning som är till för 1) att höja det egna självförtroendet 2) sex. Riktiga relationer med kvinnor är det nog ingen av de där grabbarna som törs påstå att de har något som helst hum om.

27 september 2008 02:06  
Anonymous Anonym sa...

Anonym som sa "'RIKTIGT desperata brudar, eller?' Ja för en tjej får ju inte vara lössläppt, eller?"

Varför tror du att jag tycker det? Jag menar bara att om man träffar på en kille (eller tjej eller vadsomhelst - läste t ex om någon som gillade Toyotor i tidningen häromveckan) som utdelar förolämpningar och/eller hoppar upp och ner på stället tänker de flesta väl ändå knappast "fan, honom vill jag ta med hem ikväll"...
-

Anonym som sa "...okända killar kommit och givit dem komplimanger, och HUR KAN DE TA SIG RÄTTEN..."

De flesta tycker nog om komplimanger, problemet uppstår när man förväntas betala för komplimangerna med sex.

27 september 2008 04:54  
Anonymous Anonym sa...

Vilket tokigt forum. Fick god lust att bli medlem bara för att fråga dessa nördar vad de tror de håller på med. Något mer avtändande än "teknik" kan jag inte tänka mig.

Det handlar väl om att gossarna ska känna att de har kontroll - en annan avtändande företeelse. Forumet fungerar som vilken otrevlig svensexa som helst. Hu.

En tredje avtändande faktor: Att känna till gossarnas "teknik" och utnyttja den på något sätt. Vad har man för glädje av det? Vem vill stoppa en av dessa grabbar i säng? Killar som de här låter inte kul i bingen.

28 september 2008 13:22  
Anonymous Anonym sa...

http://www.happyness.se/2008/08/10/attraktion/

1 oktober 2008 19:04  
Anonymous Anonym sa...

Hittade precis en tråd med raggningstips i ett forum. Det intressanta är att se killar rekommendera strategier som fungerat bra på dem och få se hur kvinnor förklarar att samma strategier skulle få dem att springa skrikande därifrån.

Exempel:

> Try this one (a girl did this to me on a line in a coffee shop): She leaned forward and put her nose on my shoulder, sniffed my shirt and asked me: "mmm.. what detergent do you use?" That was it. Because she knew that I knew it was a line. Fucking fantastic.

If a dude did this to me, I would run SCREAMING. That does NOT work with gender reversal. (Also tends to indicate that you are a stalker creep if a guy starts invading your space.)

1 oktober 2008 21:56  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida