söndag 21 september 2008

veckans poll

Denna veckas poll blev en ganska jämn match mellan krönikorna "Garderobens sju stadier" och "...och hon kysser som en karl ska", men garderoben vann sådär som den gör ibland, och under veckan kommer jag att publicera den på bloggen. Det kan hända att jag publicerar butchkrönikan också, för att ni kämpade så väl (jag ser förstås framför mig att ni inte bara klickade halvhjärtat på det minst dåliga valet, utan lade ner hela ert hjärta och själ i ett klick, med blödande hopp om att det skulle nå hela vägen). Ni som skrev att ni vill läsa alla krönikor, ni gjorde mig förstås ofantligt smickrad, men några tänkte jag hålla på tills vidare. Man vet ju aldrig när man kan behöva dra upp en opublicerad krönika ur bakfickan, menar jag.

Det är en fantastisk bloggvecka vi har att se fram emot. Krönikan om garderoben kommer att publiceras. Jag kommer att skriva ett inlägg om mina favoritord i grammatisk terminologi. Ni kommer att få ta del av priset till en av pristagarna i tävlingen "gissa bilden" - hon önskade som pris en bild av min hall. Jag kommer dessutom att avslöja vad jag är allergisk mot. Åh vill ni inte bara dyka rakt in i måndagen?

Den här veckan ska vi också ta reda på vad ni egentligen gör här. Om det råkar vara så att flera svarsalternativ känns lockande, försök välja det främsta och kommentera gärna resten i tja... en kommentar till det här inlägget!

20 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jag klickade i "för att jag gillar sättet du skriver på" eftersom jag egentligen ville välja hbt + kön&genus + språk. Den blandningen är liksom min tekopp så mycket det bara går. Dessutom är jag väldigt förtjust i din formuleringskonst!

21 september 2008 21:36  
Anonymous Anonym sa...

Själv klickade jag i "för att jag gillar sättet du skriver på", och vill avsluta meningen med "och således är anonymt förälskad i dig." (kvinnor som vet om hur de kan trollbinda genom att placera ord i en viss följd har alltid gjort mig extra svag)

21 september 2008 22:11  
Blogger Honungsbit sa...

Jag klickade "för att jag känner dig/är intresserad av dina förhavanden och tankar", inte för att jag då faktiskt känner dig, men för att jag känner igen mig själv välidgt mycket i dig plus att dina ord och tankar hjälper mig att bättre förstå mig på mig själv. Och på så sätt har du, indirekt, hjälpt mig att gå från en halvöppen garderob till att inse att jag kanske faktiskt är en full-on flata :P

21 september 2008 22:22  
Anonymous Anonym sa...

ok, skulle gärna kryssat i ngn sorts "all of the above" men det är ändå skrivsättet som är det finaste. Plus såklart att du är så toksnygg och verkar så bra.

21 september 2008 22:38  
Anonymous Anonym sa...

jag valde "för att jag gillar sättet du skriver på" men indirekt så gillar jag välnästan språk också...Jag faschineras fruktansvärt över dina spåkkunskaper. Hur du kan allt med fonem och sånt tjohej. Jag har kämpat med alla såna begrepp i snart ett år och har ändå inte koll :S
Hur har du lyckats egentligen? :O

21 september 2008 22:41  
Anonymous Anonym sa...

Faktiskt samtliga punkter! Du är så sjukt rolig också. Känner dig dock inte irl.

21 september 2008 23:14  
Anonymous Anonym sa...

NEJ! Jag som ville läsa "Sitter ni har alldeles ensamma och hanglar" och "Stanga mig, sparka mig, gor nanting!" :(

Snälla, bloggpublicera dem!

22 september 2008 00:04  
Anonymous Anonym sa...

Jag kryssade i alternativ fyra men kunde lätt ha kryssat i de tre första också (om jag hade kunnat hacka pollprogrammet...). Men mest av allt är det någon slags egoboost att läsa din blogg. - Efter varje inlägg brukar jag tyst konstatera "Ja jag kunde inte sagt det bättre själv"! (Dessutom verkar vi ha sjukt mycket gemensamt i kategorin onödiga fakta, det är lite som att ha en hemlig tvilling.)

22 september 2008 09:57  
Anonymous Anonym sa...

Jag klickade på alternativ tre, men skulle helst velat klicka på ett, tre och fyra.. :)

22 september 2008 11:38  
Anonymous Anonym sa...

jag gillade verkligen dina krönikor i Qx och det var väl mest därför jag hamnade här :)!

22 september 2008 13:23  
Anonymous Anonym sa...

Jag hade också velat klicka i fler än ett alternativ.

22 september 2008 14:35  
Anonymous Anonym sa...

För att jag gillar sättet du skriver på om hbt, kön och genus. Språkintresset finns här med, men det är inte lika högt utvecklat som hos dig, och därför känner jag mig ibland lite smådum när jag läser dina grammatiska utsvävningar.

22 september 2008 17:52  
Anonymous Anonym sa...

Jag fastnade definitivt för ditt sätt att skriva när jag snubblade in på brudens blogg för längelängesedan. Att det sedan är otroligt intressanta ämnen du skriver om gör det ju inte sämre. Jag behöver förstå bättre för att kunna stötta en vän som på vingliga ben försöker acceptera sin homosexuella läggning.

22 september 2008 19:33  
Anonymous Anonym sa...

Började läsa pga hbt, stannde kvar "för att jag gillar sättet du skriver på" :D

22 september 2008 19:48  
Blogger padam padam sa...

även jag sällar mig till skaran, jag gillar sättet du skriver om hbt-frågor, språk, kön, genus, dina tankar och förehavanden på vilket ju lättast sammanfattas i punkt fyra även om ett "all of the above" hade varit det ultimata!

22 september 2008 21:18  
Blogger Elenaria Cúthalion ni Aesin sa...

I-kryssat: sista alternativet. Orsak: De fyra översta alternativen.

Du skriver fantastiskt bra och det är dessutom mycket intressant att läsa. Plus att litet vetenskapligt grundad språkfascism är något att mysa åt, när man ibland har språk som vid artonhundratalets slut och Kafkalängd på meningar.

22 september 2008 21:43  
Blogger ChW sa...

Frågan borde ha varit uppdelad i flera delar. Varför började jag läsa blogen? För att jag är intresserad av hbt-frågor. Varför fortsatte jag läsa bloggen? För att jag gillar sättet du skriver på. Varför gillar jag det? För att jag är intresserad av språk.

23 september 2008 11:48  
Anonymous Anonym sa...

Jag klickade annan anledning. Jag läser här för att du hjälpte mig hitta mig själv i garderoben. :)För att jag kunde få stöd och känna igen mig i det du skrev om hur du kom ut å du skrev såå härligt om brudar å knarka brudhud. Genom att läsa hela brudens blogg om brudar fick jag reda på det jag redan visste, du gav mig ord till det jag kände å jag fick mkt förklarat för mig. Läste för att få stöd när ja kom ut å jag fortsätter läsa för jag tycker om det du skriver om, för att du är så klok och underhållande. För att jag e lite beroende.

23 september 2008 15:47  
Anonymous Anonym sa...

Annan anledning säger jag, vilket innebär de fyra första alternativen. Jag skulle önska att man kunde kryssa för allt som stämde. Eller kanske ange på en skala från "stämmer helt" till "stämmer inte alls" kanske. Mer psykometriskt korrekt.

23 september 2008 23:03  
Anonymous Anonym sa...

För att jag är intresserad av HBT-frågor, för att jag är intresserad av kön och genus, för att jag är intresserad av språk och för att jag gillar sättet du skriver på.

//JJ

24 september 2008 12:35  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida