lördag 4 oktober 2008

prylflatan är den nya prylbögen

Häromveckan vann jag 2044 kronor på joker, och helt utan att räkna på hur mycket jag och Tyche (Τύχη är slumpens och lyckans gudinna och dagens grekiska referens) egentligen är skyldiga varandra, bestämde jag mig på att slösa dem på leksaker. Innan någon rättskaffens börjar hojta om återvinning och hållbar utveckling, vill jag bara säga att min mobiltelefon är fem år gammal, att Lilla I är den enda laptop jag någonsin har köpt och att jag har införskaffat min tegelsten till mp3-spelare på Blocket. (Dessa tre uppgifter borgar alltså för att jag egentligen är en återhållsam och ansvarsfull person, om det inte framgick.)

Idag har jag köpt ett länge önskat kamerastativ och en trådlös bredbandsrouter, som jag nu har ägnat en god timme åt att koppla in eftersom den enligt marknadsföringen idiotenkla installations-cd:n knöt sig och sa att jag inte hade kopplat sladdarna rätt. Vilket jag uppenbarligen hade, för: ta-da! Jag sitter just i denna stund trådlöst uppkopplad som en riktig yuppie i svängen! CD:n rapar fortfarande sitt "Click´n Connect kan inte hitta routern", helt ignorant av hur det faktiskt förhåller sig i verkligheten. Det första jag gjorde när jag gränslade mitt trådlösa Internet var förstås att låsa uppkopplingen så att mina grannar inte kan stjäla den av mig; ett öga för ett öga, en router för en router.

Ett minneskort har jag också införskaffat och nu har jag 700 kr kvar att förlusta mig med. Så jag undrar såklart: Vad är din bästa pryl för 700 spänn och hur har den gjort ditt liv och/eller andras bättre?

11 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

En säng, köpt på blocket :p Men filmer till mörka höstkvällar kanske? Har väldigt svårt att komma på något lite större.. Vem vet, jag kanske återkommer nu när jag tagit mig samman och plitat ihop min första kommentar :)

5 oktober 2008 08:26  
Anonymous Anonym sa...

Min bästa pryl är lätt min symaskin! Den är typ 30 år gammal och inhandlades för ynka 50kr, men jävlar vad bra den är! Fast nånting säger mig att du redan har en symaskin...

5 oktober 2008 10:41  
Anonymous Anonym sa...

Jag köpte mina spinningskor för 699kr. De har förändrat mitt liv, till det positiva. Har numera en kropp to die for.
Fast spinningskornas nytta är ju beroende av att man har ett gym-kort, eller någon annanstans att använda dem.
Så mitt tips är: köp en bra bok som du länge velat läsa, och spara resten! Det dyker garanterat upp något tillfälle att spendera dem på.

5 oktober 2008 17:14  
Blogger Emma sa...

Kikade in här och vill lämna lite fotspår efter mig :)

5 oktober 2008 20:06  
Anonymous Anonym sa...

Min rabbit...

5 oktober 2008 21:32  
Anonymous Anonym sa...

Min ryggkliare! För man kan klia sig PÅ RYGGEN med den! Fatta!!! Aldrig mer behöver jag klia mig med spagettiklon!

5 oktober 2008 23:23  
Anonymous Anonym sa...

En riktigt bra grönsakskniv är helt klart vad jag skulle rekommendera att lägga pengarna på. En som kan skära sig igenom allt utan problem; tomater, nötter, bröd - you name it.

6 oktober 2008 10:51  
Anonymous Anonym sa...

Jag köpte en "orgasmatron" på Teknikmagasinet, en ballongvisp som är uppklippt i vispänden som man kliar sig i huvudet med. Det var rea och den kostade 49:- men sällan har jag väl lyckats placera en femtilapp med bättre avkastning. Ytterst avslappnande och frigörande. Rekommenderas. De resterande 651 kronorna tycker jag du spar till din pension, för vid det laget har väl politikerna lyckats förskingra landets samtliga tillgångar. Men det kommer inte att spela någon roll, för du har din orgasmatron och 651 spänn.

6 oktober 2008 12:01  
Anonymous Anonym sa...

Men shit, sorteras slumpen och lyckan under samma gudinna i grekiska mytologin? Jag vill helst tro att de huvudsakligen agerar oberoende av varandra. How very fatalistiska de gamla grekerna var.

6 oktober 2008 15:36  
Anonymous Anonym sa...

Kanske lite sent att tycka till, men min bästa pryl (är inte direkt en pryl). En flaska champagne (finns bra mousserande för runt 100 kr), badskum (badkar är ju förutsättningen) och sen njuta av ett långt skönt bad. God musik i öronen och efteråt en god middag med nära och kära.

9 oktober 2008 10:35  
Anonymous Anonym sa...

...och detta tips kommer säkerligen för sent, men jag drämmer till med det ändå: en spikmatta! Jag köpte min för 650 kr, och den är helt underbar. Stimulerar blodcirkulationen och får alla stackars muskler i ryggen att slappna av. Mycket bra om man har ont/är trött i ryggen och inte har någon massageglad kompis i närheten.

25 november 2008 23:37  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida