söndag 7 december 2008

veckans poll

Till skillnad från minst 25 procent av er, skulle jag aldrig känna igen min snabbköpskassörska på krogen. Tofflan blev förvånad över att det ni mest kommer ihåg är ansikten, och motiverade med att ansikten ju är det svåraste som finns. Bara ett exempel på hur lätt man tror att ens egen hjärna är norm. Ett annat är när ett ex till mig gick upp i limningen över att jag inte kunde komma ihåg vilken färg det var på etiketterna på våra matvaror. Jag ska inte säga vad hen kallade mig den gången, men jag kan berätta att jag minns orden, för ord som slinker in i min hjärna har en förmåga att förses med kardborreband. Precis som det alltså verkar vara för 24 procent av er.

Jag rekommenderar alla med lite tid över att läsa kommentarerna till förra veckans poll, bara för att det är ett så vackert exempel på mångfald och sådant vi alla borde känna till om andra människor och hur de fungerar.

Den här veckan ska vi ta upp ett gammalt tema och fantisera om folk som inte finns. Jag har inte lagt till ett alternativ som heter "annat", vilket förstås innebär att ni är så illa tvungna att välja den som ligger närmast er preferens. Däremot är kommentatorsfältet helt öppet för diskussion, spekulation och fantasier om allt från smurfar till orcher till ninja turtles!

13 kommentarer:

Blogger mio sa...

men fasiken - det är svårt när du tar upp både barndomens första och största kärlek (ariel) och de första årens efterföljande premiärsexfantasier (modesty).
fast kanske kan komma undan med att vilja bli uppraggade av Modesty, och ragga upp Sjöjungfrun? det är så de passar bäst..

8 december 2008 08:41  
Anonymous Anonym sa...

Av de jag får välja på väljer jag Modesty, lätt. Vem vill inte ha en brud med en kniv istället för läppstift i necessären?

Hade du däremot haft med "Annat" hade jag valt Queen Witch Serafina Pekkala, tolkad av Eva Greens, i The Golden Compass. Eller Eowyn slash Arwen (Sagan om Ringen). Insikt: Jag är svag för kvinnor i krig, kvinnor som slåss och fantasyväsen - helt enkelt.

8 december 2008 11:03  
Anonymous Anonym sa...

En man i tights är nästan lika bedårande som en man som törs gråta. And that's all I'm saying!

8 december 2008 11:41  
Anonymous Anonym sa...

Valde Modesty =)
Men om jag ska välja fritt så hade jag nog valt Callisto från "Xena: Warriorprincess", Nemi eller Sailor Mars/Rei Hino.

8 december 2008 17:30  
Anonymous Anonym sa...

Hade jag varit några år yngre hade det lätt varit Edward Cullen (vampyr) från Twilight. Av de alternativen du presenterade, fick det bli Stålis. Love the split-personality-guys :)

8 december 2008 17:48  
Anonymous Anonym sa...

Jag röstade på Catwoman, men jag måste förtydliga att det handlar om antingen serietidningspersonen eller Michael Pfeiffer-versionen, absolut inte några kattkvinnor från, eh, nyare kalkonfilmer. Hade inte tackat nej till Modesty Blaise heller, men jag är lite särskilt svag för Selina. :)

8 december 2008 18:09  
Anonymous Anonym sa...

Svårt val, mycket svårt.
Lade rösten på Modesty blaise, men hade inte haft något emot att bli uppraggad av Catwoman eller Jessica Rabbit heller för den delen. :)

8 december 2008 19:50  
Anonymous Anonym sa...

Tintomara för androgyniteten och den kulturella touchen.

8 december 2008 22:35  
Anonymous Anonym sa...

Zorro, såklart. Är svag för latin-lovers...

9 december 2008 01:02  
Anonymous Anonym sa...

Alltså! Det vore ju helt fantastiskt smickrande att bli uppraggad av Tintomara! Inte många som kan skryta med det!

Men eftersom risken är alltför stor att det hela slutar tragiskt och eftersom jag är så hetro att det nästan gör ont, fick Zorro vinna ändå.

9 december 2008 21:23  
Anonymous Anonym sa...

Catwoman i Michelle Pfeiffers skepnad, lätt.

/Maria

9 december 2008 21:50  
Anonymous Anonym sa...

Catwoman, damn vilket klös! eller Lilla Sjöjungfrun för att ta reda på hur det där egentligen funkar ..

9 december 2008 22:21  
Anonymous Anonym sa...

Fröken fröjd, mest bara för att jag inte ägnat henne en tanke dem senaste 20 åren, men det var nog mest bara för att jag tyckte Knasen inte var särskilt bra. Klar tvåa eller first loser om man är mer amerikansk blir nog Modesty Blaise, hon var enda skälet till att läsa Agent X9 när jag var liten.

13 december 2008 11:01  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida