torsdag 11 juni 2009

jag minns mina glödheta knogar

Jag har fått reda på att bruden jag var betuttad i i högstadiet, nu är helt gift. Med en snubbe. Det känns lite sorgligt, för någonstans har jag tänkt mig att hon liksom också kände något då och att jag åtminstone skulle se henne i en sån där stuga med en katt och en fru som sörplar te med henne till frukost och tänka att ja, hon var faktiskt också sån. Det kan hon naturligtvis ha varit ändå, inget har tidigare hindrat folk från att förälska sig i sina tjejkompisar för att senare gifta sig med män. Man kan nog rentav påstå att det förfaringssättet har varit en slags dold konvention. Men ändå. Det hade varit något, att möta hennes blick i paraden på väg till Tanto och komma lite närmare, så att man kunde gå nära varandra, svänga lite med armarna och snudda varandras händer med knogarna sådär oavsiktligt. Eller så hade det inte varit något alls. I alla fall inte sådär som det var något, när man gick med knoppande pubertet och sneglade på hennes fjuniga kind på väg till biblioteket. Och kände knogarna bränna glödheta.

3 kommentarer:

Anonymous Amelia sa...

När jag gick i åttan var jag dödligt förälskad i min bästis. Vi brukade hångla upp varandra mot skåpluckorna i korridoren på skolan. Tills en dag då hon sa till mig att jag var läskig och att hon verkligen inte var gay.

För ungefär ett år sedan skaffade hon sin första tjej. Jag vet inte om det känns bra eller dåligt. Vi hade ju kunnat ha något, men hon fegade ur. Kanske var det mig det var fel på? Äsch. Ibland önskar jag att hon var straight.

11 juni 2009 04:12  
Anonymous joanna sa...

å va fint. känner igen dom känslorna.

11 juni 2009 09:21  
Anonymous Marcela sa...

Hey, I loooove your blog (yes, I speak swedish too but english is easier) and I´d like to ask you for a favor.
If you don´t mind, could you make a "veckans poll" asking something like: If someone had a crush on you but for a very good reason couln´t confess, would you rather; 1. get the confession anonymously and with no further contact
2. get the confession anonymously but with an email address
or
3. I dont want to know at all

or well..I´m sure you can put it into words better than me, but you get the point...if you don´t mind :)

Thanks again for this awesome blog!!

13 juni 2009 22:28  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida