tisdag 2 juni 2009

Vann jag?

Som en del av er redan tycks ha upptäckt, så gick jag som kvällens underdog och vann hela kalaset i Bok-SM igår kväll! Jag, som bara skulle svänga förbi finalen, kika på Piratförlagets lokaler, gratulera vinnaren och äta lite gratis buffé. Alltså jag visste ju att min bok var med och tävlade i finalen, och jag tyckte väl själv att den inte var så pjåkig, men jag räknade kallt med att någon annan skulle ta hem det hela och jag skulle skriva in finalplatsen i mitt cv och känna att jag i alla fall kom en bit på vägen. Och här sitter jag nu med SVT-smink i fejan och har suttit och svamlat i morgonsoffan om vad min bok handlar om (jag MÅSTE hitta ett bra svar på den frågan snart). Plötsligt stod mitt namn högst upp, plötsligt hade jag ett enormt kontrakt i min hand och var tvungen att vända mig till en av mina medtävlare och kontrollfråga: Vann jag? Det är alltså sant som de säger i Triss-reklamen. Men inte nödvändigtvis just gällande Triss, för på de två lotter jag köpte idag för att se om turen höll i sig, vann jag inte ett öre. Kanske är det så att turen inte kommer sjokvis. (Eller kanske var det så att min vinst rentav inte berodde på turen, utan på att jag har jobbat hårt i många år med att utveckla mitt språk och lära mig hantverket för att en dag lyckas skriva en bra roman.)

Samma dag som detta skedde, fick för övrigt min syster en eftertraktad projektanställning på Livsmedelsverket, och jag citerar henne avslutningsvis: "det här är det största som har hänt sen den där dagen i Östersund när du vann en teckningstävling och jag fick en chokladrulle".

Etiketter:

37 kommentarer:

Anonymous Tuss sa...

åååh, grattis! det var du verkligen värd!
vet du när boken kommer ut?

2 juni 2009 17:37  
Blogger Linnea sa...

alltså fy fan vad bra du är! jättegrattis verkligen! jag såg det precis när de la ut det på aftonbladet igår och blev så otroligt glad! och boken är ju grym så det var välförtjänt som sjutton. hoppas att det kommer en uppföljare snart! :)

2 juni 2009 17:54  
Anonymous Anonym sa...

Grattis, synd bara att du börjar karriären med Piratförlaget. Det finns andra seriösa som inte stämmer fildelare o sånt.. Lycka till!

2 juni 2009 18:35  
Anonymous Ylva sa...

Grattis! Ser fram emot boken, när den kommer ;)

2 juni 2009 18:36  
Anonymous susanne sa...

Grattis, grattis!
Ja, du är precis så bra som du nog anar och jag ser fram emot många fler böcker! Visst har du något/några fler manus på gång redan?

2 juni 2009 19:08  
Blogger kontakt sa...

Gratulerar, verkligen, och lycka till med nästa bok. Jag har inte läst de övriga bidragen men jag blir inte förvånad om din historia hade mest originalitet.

2 juni 2009 19:31  
Blogger Vickan sa...

Grattis!

2 juni 2009 19:40  
Anonymous Johanna B sa...

Signerar du på bokmässan i höst? :-D Jag vill givetvis köpa mitt ex av författaren själv.

2 juni 2009 20:27  
Anonymous Anonym sa...

Åh så kul, många grattis Sara!

2 juni 2009 20:40  
Anonymous exet c. sa...

fast vem är överraskad egentligen?

2 juni 2009 20:42  
Anonymous "daria" sa...

grattis och lycka till imorgon!

2 juni 2009 20:47  
Anonymous Idatjejen sa...

Grattis!
Har läst din blogg sen "bruden" tiden och tycker att du är grym! Bra jobbat tjejen! Nu kan du koncentrera dig på härlig lesbisk skönlitteratur åt oss törstande! Ha en underbar sommar, ses på priden! Kram

2 juni 2009 21:48  
Anonymous åsa sa...

HURRA!! FIRA MED EN CHOKLADRULLE KANSKE?

2 juni 2009 22:00  
Anonymous Anonym sa...

Hej Sara, eller Kip som jag känner dig som.
Vi läste svenska C på Södertörn tillsammans och jag såg att du hade skrivit en bok som vann på Bok-SM, kul! Passar på att säga grattis :)

/Ullis Svedenås

2 juni 2009 22:11  
Anonymous pc sa...

Oh, grattis, grattis, grattis!:-D

2 juni 2009 22:12  
Anonymous Julia sa...

Grattis!
Glad som bara den för din skull tjejen!

2 juni 2009 23:23  
Blogger GERDA BYLUND sa...

Hej Sara
Ännu en gång GRATTIS! Nu är jag tillbaka på jobbet och sitter och tänker på dig och hur det går för dig i dag. Jag hoppas allt går bra denna onsdag. Själv har jag börjat hämta mig från all dramatik i onsdags.
Jag önskar dig all lycka.
Kram Gerda (Ingegärd Bylund)

3 juni 2009 09:17  
Blogger trollhare sa...

Grattis!!! :D

3 juni 2009 09:40  
Anonymous Therese sa...

Grattis! :-)
Lite offtopic förmodar jag, men extremt sötsnygg är du!

3 juni 2009 10:31  
Anonymous Tortillera sa...

GRATTIS!!! :)

3 juni 2009 13:09  
Anonymous Mariana Johansson sa...

GRATTIS, FÖR HELVETE! Åh herregud vad glad jag är för din skull då jag är en av de många som blev helt trollbunden av ditt manus och som log uppe en hel natt och läste och blev uppriktigt ledsen när jag insåg att jag var tvungen att sova någongång runt tretiden. Jag är dessutom lite extra glad i själen då jag har mina misstankar om att din Mariana-karaktär kanske var lite lite inspirerad av vårt möte på Stockholm Pride 08(i alla fall verkar du tyckt om mitt namn och det tackar jag för, jag tycker om ditt namn också.) Har fortsatt läst din blogg och vill verkligen uppmuntra dig att fortsätta skriva, något jag är rätt säker på att du kommer göra. (!!!)

3 juni 2009 13:17  
Anonymous Mariana Johansson sa...

(Förresten, jag älskar ditt "jag har ju inga barn" i slutet, programledaren ler inte ens men det gjorde jag.)

3 juni 2009 13:24  
Anonymous Mariana Johansson sa...

(Förresten, jag älskar ditt "jag har ju inga barn" i slutet, programledaren ler inte ens men det gjorde jag.)

3 juni 2009 13:24  
Anonymous rymdvarelse sa...

whee! grattis!!!

3 juni 2009 14:20  
Blogger Saga Torstensson sa...

Ja, du vann! 100 procent rättvist och mycket lyckosamt, för Piratförlaget och oss andra. Du kommer att bli stor! Än en gång ett stort grattis!

3 juni 2009 16:28  
Anonymous brudens far sa...

Grattis! jag har alltid trott på dej!

3 juni 2009 18:13  
Blogger pärlbesatt sa...

Nämen, FETINGGRATTIS till dig! Gott med ett ytterligare erkännande av din skrivtalang och allt annat. :)

3 juni 2009 21:19  
Anonymous Josefin sa...

Wihooo! Otroligt kul att det blev just du! Är övertygad om att vinsten handlar om något annat än god tur, nämligen begåvning.

4 juni 2009 11:05  
Blogger Dummie sa...

Stort grattis!
Köper mitt ex av boken på bokmässan i höst!

4 juni 2009 15:23  
Anonymous Tangerine sa...

Grattis! Jag kommer lätt köpa din bok när den kommer ut! Har ju redan läst den så jag vet att den är bra ;)

4 juni 2009 18:42  
Anonymous Anonym sa...

Grattis!

Och... vad söt du är :)

4 juni 2009 23:28  
Anonymous Anonym sa...

Har varit ur blogsfären en tid, men fick till min glädje läsa om dig i vår lokala lilla blaska, Corren.
Ett jättegrattis till en välförtjänt seger. Hoppas nu att du tar hand om din talang och fortsätter informera Sverige på ditt charmiga vis om HBT-världen.
Du behövs!

Linköpingsflickan

5 juni 2009 11:05  
Blogger Honungsbit sa...

Jättestort grattis! :D Tyckte jättebra om din bok, och har faktiskt varit med och röstat själv :) Så grattis igen!

5 juni 2009 12:29  
Anonymous Josefine sa...

Grattis en massa! Nu värmer jag tålmodigt upp med lite Stieg Larsson och JK Rowling över sommaren, för att sedan kunna kasta mig över lite Sara Lövestam :D

7 juni 2009 21:54  
Anonymous Lovisa sa...

alla har sagt det redan, men GRATTIS. du är bäst, och så vidare.

8 juni 2009 08:54  
Anonymous Aloria sa...

Underbart, fullkomligt underbart. och helt rätt att du vann. Grattishälsningar i mängder från Alo

8 juni 2009 11:33  
Blogger Fred Anderson sa...

Du är verkligen värd vinsten! Givetvis fick du min röst :)

28 juni 2009 20:35  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida