onsdag 7 oktober 2009

den första recensionen har landat

Igår fick jag min första recension i finmedia. Jag rekommenderar er alla att inte lyssna på den, såvida ni inte har läst boken redan, för den levererar en fet spoiler. I övrigt är den nästan allt jag kunnat önska mig. En lättnadens pust spred sig över nejden när jag fick fyra radioapparater av fem, och hur missförstådd jag än blir i framtiden har jag numera en helt positiv, ojävig recension att vila huvudet mot när det blåser hårt. Den som inte har läst boken är förbjuden att lyssna, ni övriga kan klicka här.

Recensionen fick mig också att fundera över när det egentligen har varit en positiv sak att vara homosexuell och skriva om udda existenser. Recensentens inledande skepsis förklaras med att det känns ”tillrättalagt” och ”politiskt korrekt” med en lesbisk författare som skriver om annorlunda människor. För tio år sedan hade folk varit skeptiska mot det hela för att homosexuella och udda människor är så avvikande, nu är man det tydligen på grund av att vi är så politiskt korrekta. Jag undrar vilken dag övergången kom, när vi just hade slutat betraktas som avvikare och ännu inte sågs som alltför politiskt korrekta. När var det bara en positiv sak att vara udda? För jag tror att jag var sjuk den dagen.

Det är hemskt ansträngande att gå omkring och vänta på recensioner, så därför känns det skönt att vi börjar närma oss den 17 oktober, då vi ska ta och skåla för hela kalaset. Snart vet jag exakt var vi kommer att befinna oss, jag återkommer inom ett par dagar med mer info och hoppas att ni alla vill dyka upp och gilla det hela med mig!

Etiketter:

13 kommentarer:

Anonymous tiger sa...

Härligt att du fick så bra kritik av henne - det är din bok verkligen värd! Dock tycker jag att hon var babblig och avslöjade alldeles för mycket av innehållet. Hon får definitivt inte fyra tummar av mig.

7 oktober 2009 23:30  
Anonymous Majoy sa...

Har inte läst din bok ännu, men kommer definitivt att göra det : )! Men det är intressant det du tar upp om politisk korrekthet, det är verkligen ett uttryck som återkommer i många sammanhang där hbt-frågor syns eller hörs nuförtiden. Och politiskt korrekt ska man inte vara gudbevars!! Jag har liksom börjat störa mig på det, eftersom det känns som att det innehåller samma gamla fördomar mot "avvikelse", fast ur ett annat perspektiv. Det indikerar på något vis att man lyfter fram hbt-perspektiv trots att man inte egentligen sympatiserar med det....eller nåt åt det hållet...Så förmodligen behövs din bok definitivt!!

8 oktober 2009 00:11  
Blogger Dior sa...

Hej, läste klart din bok nyss. Hur bra som helst!!! Kan lungt säga att det är den bästa bok jag läst (och jag läser mycket!). Den fick mig verkligen att känna att jag ska vara stolt över vem jag är och inte gömma mig bakom någon mask. Så tack för att du skriver så bra!

8 oktober 2009 10:32  
Blogger Anna sa...

Jag gillar recensentens nervösa fnissande när hon ska tala om Martins fascination för amputerade kvinnor. Hon verkar fnissa besvärat och nervöst mest hela tiden. Jag får bara lust att slå henne på käften och säga "ta dig samman, kvinna". Trevligt dock att denna märkliga lilla människa har vett att uppskatta din fantastiska bok. Lätt värt 800 radioapparater.

8 oktober 2009 11:22  
Anonymous Liv sa...

Jag har givetvis för avsikt att skaffa och läsa boken men har inte gjort det än. Kommer du sälja böcker på partajet? Får man ens komma om man inte känner dig och inte har läst boken (än) ?

8 oktober 2009 15:56  
Anonymous Anonym sa...

Man vill skrika LövEstam. INTE löveNstam!

HUR SVÅRT KAN DET VA!?

Suck.

8 oktober 2009 15:57  
Anonymous Anonym sa...

Och sen det här med att fnissa åt amputationsgrejen... Alltså. Som om det vore SÅ absurt.

Är det bara jag eller? Stör mig lite på den här kvinnan.

Och så den feta spoilern som liksom bara... åh... pucko.. åh.. ÅÅH. Man kan faktiskt få fram hennes poäng på annat sätt än säga "det blir faktiskt...." och så fortsättningen.

8 oktober 2009 15:59  
Anonymous Liv sa...

Hurra! Martin jobbar ju på Mitt systembolag. Jag struntar i om han är fiktiv, jag älskar när saker händer nära mig. represent osv.

8 oktober 2009 16:00  
Blogger Sara Lövestam sa...

Spiral: Jag vill också ständigt skrika detta. Men jag förstår att det skulle uppfattas som både lite vansinnigt och lite egocentrerat.

Liv: Har precis pratat med förlaget och det kommer att finnas böcker att köpa!

Fluck: Åh tack så mycket!

Majoy: Tror att du satte huvudet på spiken. Det är därför det klingar så fult när folk säger "politiskt korrekt".

Anna och Tiger: Jag kan inte annat än hålla med. Men blir ändå mest glad, för hon säger fina saker också!

8 oktober 2009 17:14  
Blogger Sara Lövestam sa...

ps. Och självklart får man komma även om man inte känner mig personligen! Mer information kommer inom kort.

8 oktober 2009 17:15  
Anonymous Sanna sa...

Hade gärna kommit på partyt men är tyvärr värd för en genderbender fest i jordbro. Hela kalaset är dock välkomna dit om de vill!

8 oktober 2009 20:46  
Anonymous Sanna sa...

...Och Grattis till den fina recensionen Sara! Det är din bok verkligen värd!

8 oktober 2009 20:48  
Anonymous Anonym sa...

den där recensenten alltså, suck vilket fnittrande...och på fel ställen helatiden! och varför blir det alltid så att folk tvekar eller segar ur sig när dom ska säga att nån är gay? Den är skriven av en tjej som är..öhhh, eh, eh, homosexuell (uttalas väldigt snabbt som att man inte vill ha ordet i mun för länge) Trodde homo va lika med korv och köttbullar nowadays? Konfys...

14 oktober 2009 10:08  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida