söndag 4 oktober 2009

mormorsresan

Mitt bland alla googlingar på "Mariette flata" och "Mariette Hansson lesbisk"* hittade jag plötsligt någon som googlat "Sara Lövestam hetero". Det har jag under helgen fnissat åt i mina mörka stunder, till exempel igår när jag skulle åka till mormor och tog bussen åt fel håll. Jag satt där och tyckte att bussen nog åkte lite långt åt söder när den skulle vara på väg åt norr, men gjorde liksom inte något mer av den farhågan. Eftersom jag hade varit ute och svirat kvällen innan, och inte ätit mer än ett par smuliga mackor till frukost, var det inte en helt angenäm upplevelse ens att bara leva och andas. Det blev inte bättre när jag efter sådär en timme ringde mormor och frågade om bussen verkligen skulle ta så lång tid, och fick ett litet medlidande skrockande i örat och frågan "men har du verkligen tagit bussen mot Stenhagen". I magen slet morgonens brödsmulor med att kompensera för gårdagen och regnet gned sig mot bussfönstret i väntan på att få komma innanför min halslinning. Då tänkte jag att det är åtminstone någon som har googlat min sexuella läggning, och dessutom gjort det på ett sätt som skulle få RFSL:s normkritiska pedagoggrupp att klappa händerna av förtjusning.

Jo, jag kom till slut fram till Stenhagen, inhöstade middag och kram, ställde mig åter i regnet och lät vattnet komma till under kläder och genom trasiga skosulor. Tåget var försenat och vägen till spår 7 var femtio meter vattenpöl. Men min mormor är så gullig, och har dessutom planerat att diskutera min bok med sin något äldre väninna, som såg till att få den införskaffad på bokmässan. Det är värt tio sura tår emellanåt.

*tydligen kommer man inte längre till min blogg när man googlar detta, eventuellt på grund av föregående inläggs spam-karaktär

13 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Bara en liten undring från en som trodde hon klarade av det mesta; Hur får man fram sökordsstatistik? (tänk att det var något så banalt som fick en på fall)

4 oktober 2009 22:08  
Anonymous samma som innan sa...

Efter lite eftersökningar har jag nu hittat statistik på ett specifikt ord i ett specifikt land, under en viss tid osv. dock hittar jag inte hur man får fram sökordsstatistiken... (med detta vill jag då säga att jag faktiskt har tagit mig så pass långt in i problemet, alltså är jag inte hel efter och okababel :))

4 oktober 2009 22:18  
Blogger Sara Lövestam sa...

anonym: det beror på vad du har för räknare/statistikverktyg! Jag har statcounter, och där kan man klicka på en flik som heter "recent keyword activity", eller "keyword analysis" om man hellre vill ha en procentuell översikt.

4 oktober 2009 22:30  
Anonymous Anonym sa...

Åh, tack!

4 oktober 2009 22:36  
Anonymous Anonym sa...

kära sara!

nu har jag väntat länge på det där inlägget om alla flator som plötsligt blev ihop med killar, eller hur du nu uttryckte det...är sjuuukt nyfiken. snälla berätta! och varför är det så stötande, undrar jag också, för jag får lite vibbar av att du inte är helt glad i det hela...rent generellt undrar jag varför bisexualitet är så fruktansvärt stötande både i homo- och heterovärlden. det vore intressant att höra, om du har tid!

tack för en fantastisk blogg och en fantastisk bok!

4 oktober 2009 23:10  
Blogger Sara Lövestam sa...

Anonym 2: Var har du hittat mina vibbar att jag tycker att det är stötande? Jag har aldrig tyckt att bisexualitet är stötande, och tycker att det bara är fint när mina vänner hittar någon de gillar! Så länge de verkligen gillar det - kanske är det den lilla udden du har märkt av, för jag känner personer som inte mår bra av att vara med killar men som är det ändå av olika anledningar. Jag har skrivit några gånger om bisexualitet i bloggen, men jag ska tänka lite mer på alla som plötsligt blev ihop med killar och se om jag kan sno ihop ett inlägg! Tack för påminnelsen.

4 oktober 2009 23:23  
Anonymous Anonym sa...

Hei - må bare henge meg på statistikkfunderingene... Hva det er egentlig du måler (mäter) - er det sökninger gjort fra den lille sökeruta her överst på siden eller er det mer omfattende??
Og forövrig: super blogg! Takk!

5 oktober 2009 00:46  
Blogger Sara Lövestam sa...

anonym 3: Tack! Nej, det är sökningar via alla sökmotorer, alltså till 99 % Google...

5 oktober 2009 00:48  
Anonymous CC sa...

Angående intervjun med dig i DN söndag. Din fetishism var bland det det roligaste jag läst! Kände mig träffad! Skrockade glatt för en kollega i söndags att jag,tack vare mina strax under 150 cm, kommer få en lätt match att göra dig min...

5 oktober 2009 11:08  
Anonymous anonym 2 sa...

sara!

förlåt...det där om bisexualitet var inte direkt menat som något du sagt, utan mer bland lesbiska i allmänhet...

men vad gällde, som jag förstod det, dina vänner som plötsligt blev ihop med killar har jag väl känt av lite vibbar att du småler lite när du skriver om det. skakar lite tvekande på huvudet helt enkelt...som att du inte riktigt trodde på den där nyfunna bisexuella ådran helt enkelt. att du var stött var kanske fel ord, mer...misstänksam. om jag har fel ber jag om ursäkt. i vilket fall vore det ett väldans intressant inlägg!

5 oktober 2009 12:34  
Blogger pärlbesatt sa...

Oanonym säger angående DN-artikeln att du var sötare än nånsin på den bilden. :)

5 oktober 2009 18:51  
Anonymous Tuss sa...

...ville bara smita in här och berätta att jag beställde din bok från cdon.com häromdagen, och fick idag meddelande om att den skickas när den finns i lager igen !

5 oktober 2009 19:15  
Anonymous Anonym sa...

Gud så avnudsjuk jag är på alla som fick gå på mässan o träffa dig!! Nåja, nöjer mig med att klicka hem din bok lite senare :)

För övrigt hamnar din blogg överst som resultat om man söker på mariette och lesbisk i en eller annan kombination :p

6 oktober 2009 14:45  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida