söndag 19 september 2010

Jag har en dröm. Väl?

Jag är så störd så jag skakar. Jag ska inte ens försöka få ur mig något välartikulerat, men jag kan inte publicera det som skulle bli dagens lättviktstext utan att först få ur mig någon form av reaktion.

Jag förstår inte hur Jimmie Åkesson kan stå och vara glad. Jag förstår inte vad det är han är glad över, för jag kan inte komma in i huvudet på någon som tycker att vissa är mer värda än andra och har vigt sitt liv åt att sprida en sådan åsikt. Jag förstår inte hur nästan sex procent av befolkningen kan tänka så kortsiktigt och omänskligt, och för den delen inte hur en femtedel kan strunta i att rösta över huvud taget. Jag förstår inte heller hur alla alliansledare kan vara glada. Varför står de och ler åt valresultatet? Deras leenden skrämmer mig, jag hade känt mig mycket tryggare om de alla stod tårfyllda och allvarliga.

På Facebook är det kaos och tandagnisslan. Tydligen är min bekantskapskrets inte riktigt en del av de där sex procenten, för det vanligaste inlägget är: "Om du har röstat på SD kan du ta bort mig som vän". Jag förstår dem, men något i mitt överkokta huvud tycks ändå fungera, och jag skriver: Jag tänkte först skriva att alla som har röstat på sd kan ta bort mig från min vänlista på en gång. Men i stället säger jag: alla som har röstat på sd kan boka in mig på en fika om vad invandringspolitik handlar om, vad fientlighet leder till och vad det innebär att vara en människa.

Herregud. Låt det vara som när jag hade sövts ned och fått världens fulaste tribaltatuering över hela vänster arm. Låt det vara en mardröm.

10 kommentarer:

Blogger Colombialiv sa...

Jag vill bara gråta.

20 september 2010 01:53  
Anonymous Kay sa...

Du ger ord åt det som känns på insidan.

20 september 2010 06:38  
Anonymous christina sa...

min reviderade dröm nu är att skiten ska synas så tydligt i riksdagens ljus att ingen röstar på dem igen. min mage är i uppror.

20 september 2010 09:01  
Blogger Annelie sa...

Jag skrev just ett inlägg om samma sak och vill också bara gråta.

20 september 2010 09:59  
Blogger marmoria sa...

Yes! Non-violence rules!

20 september 2010 10:39  
Blogger marmoria sa...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

20 september 2010 10:39  
Anonymous Saga sa...

Det är för jävligt.

MEN, herregud vad jag skrattade åt tribal-inlägget :D

20 september 2010 12:46  
Anonymous Anonym sa...

jag är oxå glad för att alliansen har vunnit

20 september 2010 16:24  
Anonymous Anonym sa...

Problemet är att ingen har vunnit. Vi har alla förlorat:(

Valet är ingen idoltävling. Det gäller våra liv, att bygga ett samhälle för alla.

En mycket sorgsen Maria

20 september 2010 19:34  
Anonymous Johanna sa...

Ja! Bra tänkt angående fb-inlägget! Vad jag har saknat någon som tänkt om, tänkt rätt istället för att bara skriva "om du har röstat på SD så kan du ta bort mig som vän".

21 september 2010 16:47  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida