lördag 11 december 2010

angående er trängtan

Egentligen har jag ingen riktigt rejäl aning om varför ni som läser den här bloggen läser den. Hoppas ni på att få läsa om brudbravader som i Brudens blogg en gång i tiden? (Är ni som läser den här bloggen över huvud taget bekanta med Brudens blogg, eller är ni nytillkomna?) Är ni språknördar som ryser av välbehag när någon råkar säga perfekt particip eller reda ut begreppen kring luciasången? Läser ni bloggen för att ni gillade min bok, för att ni har sett mig på Momma och vill underrätta er om vem jag är, för att ni är flatsuktande, författarsuktande eller för att ni vill hålla ett vakande öga på homosexmaffian?

Jag undrar alltså inte för att ställa er mot väggen och naturligtvis inte för att få er att sluta läsa. Det var bara det att tanken slog mig, när jag alldeles nyss försökte bestämma mig för om det skulle vara relevant att publicera en text jag har skrivit om min skrivprocess. Är ni några skrivande människor som läser den här bloggen, eller är det ganska ointressant att läsa om hur jag gör när jag skriver bok? Det börjar visst dra ihop sig till en poll.

28 kommentarer:

Anonymous C sa...

Om en läser av alla de anledningar du föreslagit - med undantag för Mommaspaningen och homosexmaffian - gills en då?

11 december 2010 10:59  
Anonymous Anonym sa...

Du skriver bra och intressant. Fångar läsaren, sådär. För den sakens vill jag läsa! Att du verkar vara en intressant person gör inte det hela sämre, jag tror jag fastnade för din om mig-informationsruta.

11 december 2010 11:21  
Anonymous Martin sa...

Jag gillar dina reflektioner kring tillvaron, din inställning till livet och ditt sätt att formulera dig. Du är en intressant person. Jag är intresserad av skrivande och skulle gärna läsa din text om din skrivprocess! :)

Flatsuktande kanske - men lite otur för mig eftersom jag är man. Skulle nog definiera mig som en faghag i manlig version...

Tack för en trevlig blogg! :)

11 december 2010 11:22  
Anonymous Anonym sa...

Halkade hit på något sätt när du var med hos Annika Lantz, tycker att du skriver bra och intressant om det mesta. Jag har inga speciella förväntningar på vilken typ av ämnen som ska dyka upp utan tycker det är roligt att läsa dina funderingar om livet och allt that comes with it =)Tycker att det skulle vara roligt att läsa din text om skrivande.

11 december 2010 12:30  
Anonymous Anonym sa...

Jag vet inte hur eller varför jag hittade hit, men jag läser din blogg för att jag gillar HUR du skriver och DET du skriver om.
/Tofflan d ä

11 december 2010 15:10  
Anonymous Lusen sa...

Ja, vafan publicera att skriva-texten. :o) Det är hur skickligt du skuttar mellan det djupa och det ytliga som fångar iaf mig som bloggläsare.

11 december 2010 17:32  
Anonymous Anonym sa...

Jag svarar "Ja" på nästan alla dina frågor ;-)
Lägg upp allt vettja! Intet mänskligt är bloggläsare främmande...

11 december 2010 17:47  
Anonymous Anonym sa...

För att du kan skriva om Ingenting så att det blir Någonting.

11 december 2010 23:43  
Anonymous Helena sa...

Jag hittade dig på Brudens blogg-tiden, och tycker fortfarande att du skriver bra och underfundigt och välformulerat. Det finns inte längre något uppenbart tema eller röd tråd. Mest gillar jag när du är språkfilosofisk eller politisk.

12 december 2010 00:13  
Anonymous Johan sa...

Jag skriver och tycker kanske just därför att skrivprocessinlägg och -diskussioner är jättetråkiga, om man nu skulle svara ärligt på frågan.

Jag läste på brudbloggstiden, men som påpekat ovan så är det alltid kul att läsa vad en god skribent skriver om. Det är hur, inte vad, som drar hit.

//JJ

12 december 2010 13:35  
Anonymous Fia Filur sa...

Hej Sara!
Publicera den! Hittade dig och Udda under Bok-SM och jag tror det är fler från Kapitel 1 som följer dig och är nyfikna. Det som får mig att återvända till din blogg är på grund av att du verkligen kan skriva och att du skriver intressant. Det är så sällsynt att göra båda delarna bra. Och nu känns det som om hela det här inlägget är fullt av grammatiska fel... :(

12 december 2010 14:14  
Anonymous Anonym sa...

Ditt språk är så bra och intressant att det inte spelar någon roll vad du skriver om, det bara blir bra läsning ändå!

12 december 2010 15:48  
Anonymous Anonym sa...

tror du på kärleken?

12 december 2010 20:57  
Anonymous N sa...

Gillar dig och ditt språk. Du kopplar ofta saker på samma sätt som min hjärna gör, vilket är kul... Sen ger det ju klart plusspoäng att du är lesbisk och politiskt inte blå allians också :)

Jag har varit med några år nu, saknar kanske det flatiga lite men välkomnar också allt det nya, som en text om skrivarprocess!

12 december 2010 23:35  
Anonymous Jojo sa...

Jag hittade brudens blogg och fastnade. Spelar ingen roll att jag själv gillar män mest, det var kul att läsa. Det var nog hur du skriver som gjorde att jag fastnade. Sedan har jag fortsatt läsa, och det känns som att jag har fått lära känna dig genom bloggen. Lite märkligt eftersom du inte alls känner mig. :-) Så jag fortsätter läsa för att det är kul att se hur det går för dig och vad du har för dig, och för att du ofta lär mig något med dina texter.

13 december 2010 08:43  
Anonymous Louie sa...

Jag tror att för min del är det viktigare med frekvent uppdatering än att texterna/bilderna följer något tema. Du är själv den röda tråden som jag tror många har fastnat på.

13 december 2010 14:31  
Anonymous Louie sa...

Får du ett par kommentarer till kan du göra en kvalitativ analys istället för en poll. Det passar nog egentligen bättre, med tanke på det du undrar.

13 december 2010 14:33  
Anonymous Mimmi sa...

Du skriver bra, roligt och jag tror jag hittade hit för att du var Annika Lantz sidekick under en period jag lyssnade mycket på Lantz i P1 (eller om det var P4). Det var nog rätt länge sen. JAG tycker också att skrivarprocesser är ett intressant ämne. Det och feministperspektivet. (Eller vad man ska kalla det, att du är tjej kanske? Och intelligent.) Din blogg är något jag ofta återvänder till helt enkelt.

13 december 2010 16:04  
Anonymous Ida sa...

Jag har följt dig sen brudenigarderoben-tiden, du skriver så fantastiskt träffande och roligt, fyndigt och smart!

13 december 2010 17:54  
Blogger Annelie sa...

Jag läser gärna mer om skrivprocessen! Eller vad som helst :-)

13 december 2010 20:52  
Anonymous Anonym sa...

Jag läser inte så hemskt gärna om skrivprocessen, men jag tycker om att läsa om ditt liv och dina tankar :)

13 december 2010 21:00  
Anonymous Anonym sa...

POLL!

Jag älskar undersökningar.

13 december 2010 22:22  
Anonymous Malene sa...

Hepp! Jag läser gärna skrivprocesstext. Låter mycket spännande.

14 december 2010 22:18  
Blogger Omomigen sa...

Jag googlade upp dig precis just nu. Läser sista kapitlen i "Udda" och ville kolla om du hade fler böcker ute. Jag slumpköpte den men fastnade totalt och älskar den! Dessutom bor jag granne med Momma och en av kockarna är en av mina bästa vänner. Men att du hänger där hade jag ingen aning om pre-googling.

14 december 2010 23:16  
Blogger Pollyglott sa...

Jag såg dig på Bokmässan, i väntan på Mark Levengood, när du blev intervjuad på Piratscenen.. Jag blev så fångad av den för mig helt okända svenskläraren med den snygga frisyren att jag var tvungen att köpa boken med spermier på och få denna signerad (varpå jag totalt missade huvudmålet Levengood). Sedan har jag fortsatt att läsa din blogg eftersom jag rådiggade Udda och allmänt uppskattar ditt skrivande. Så kan det gå.

11 januari 2011 22:12  
Blogger Pollyglott sa...

Och så är jag faktiskt språknörd.

11 januari 2011 22:16  
Anonymous Maria sa...

Jag har följt med sen bruden-tiden och måste nog erkänna att jag hoppas en del på att få läsa smaskigt brudskvaller. Inte så mycket sånt nu men du skriver bra i allmänhet och din fascination för grammatik fascinerar mig: Jag pluggar språk så jag måste lära mig grallimatiken oavsett om jag vill eller inte - du gör det lite roligare.

Och så gillar jag när du citerar konversationer med tofflan.

14 februari 2011 14:50  
Anonymous Mariana sa...

Åh åh åh, jag älskar också konversationerna med Tofflan! :D

30 maj 2011 21:19  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida