torsdag 13 januari 2011

still got that freak in me

Tofflan: Jag älskar Judit och Judit-reklamen!
Jag: Ja, hoppas hon fortsätter göra deras reklamer.
Tofflan: Vem?
Jag: Hon som spelar Judit och Judit!
Tofflan: Alltså, Sara ... de är två stycken.
Jag: Nej, det är ju samma person. Som de har trickfilmat.
Tofflan: Nej, Sara. Det är inte samma person.

Det första som slår mig är att Christina Aguilera en gång gjorde en låt som heter "Still Dirty", och att jag borde göra en egen version med namnet "fortfarande prosopagnostiker". Det lilla bekymret med stavelserna löser vi, jag är ändå lesbisk och har en hyfsat tränad fysiologi på det artikulativa*. Jag länkar till videon här, så får ni tills vidare bara tänka er mig i stället för Christina, och "fortfarande prosopagnostiker" i stället för "still dirty". Resten av videon kan vara ungefär som den är, förutom att jag aldrig skulle spotta på golvet.

Apropå min prosopagnosi såg jag häromveckan att Aftonbladet och Expressen hade samma tjej på framsidan till sina helgbilagor, och jag blev nyfiken på vilken mörkhårig donna som kunde vara så aktuell att hon fick båda omslagen. Det visade sig vara Noomi Rapace och Alexandra Pascalidou.

*Tolka denna mening precis som ni vill. Själv kommer jag på ett flertal tolkningsmöjligheter. Ordet "artikulativ" kan man också fundera över om det existerar. I sin helhet tycker jag att detta blogginlägg erbjuder en hel uppsjö tänkbara samtalsämnen för den som till exempel ska gå på dejt och vill vara förberedd.

6 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Men Sara. Det var ju inte Noomi på framsidan till helgbilagan. Det var ju jag, Gogo.

15 januari 2011 12:28  
Anonymous s sa...

Ska du på dejt Sara? Jag, som faktiskt brukar förstå det mesta, har nog aldrig känt mig så förvirrad av ett inlägg från dig!

Förresten...det ÄR väl två som spelar Judit och Judit?

16 januari 2011 17:23  
Blogger Sara Lövestam sa...

På dejt? I wish. Oroa dig inte över begripligheten i inlägget, det handlade i princip om att jag fortfarande inte känner igen ansikten. (och att jag därför inte kan se skillnad på judit och judit, eller skilja noomi från alexandra)

16 januari 2011 17:43  
Anonymous hanna sa...

åh, du är så bra!

17 januari 2011 18:50  
Blogger Frida sa...

För att göra en liten påpekan (vet inte alls om det ordet finns, men nu gör det!), det är två personer som spelar judith och judit (de heter förövrigt Carina Perenkranz och Pernilla Parszyk), de är inte tvillingar, inte släkt... menmen...

;)

17 januari 2011 19:55  
Blogger Heliotropen sa...

Jag tror att det där är två olika åkommor. Jag har i stort sett lätt för att komma ihåg både ansikten och namn, men ibland dyker det upp folk som jag bara inte kan hålla isär. De behöver inte ens vara särskilt lika. Min yngsta dotter har två killar i sin klass som jag aldrig kan skilja på. Jag hade själv två klasskamrater en gång där samma problem uppstod. Det tog hela fyran innan jag fick ihop det. Och ja, jag trodde också att Judit var en person. *rodnar*

18 januari 2011 18:48  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida