tisdag 15 februari 2011

en helt påtaglig bok

Det var lika overkligt som förra gången, när det plötsligt kom ett bud in på min arbetsplats bärande på de absolut första exemplaren av min nya bok. Nåja, "plötsligt" är kanske fel ord, de ringde från förlaget klockan tolv och det tog fyra sjukt långsamma timmar innan böckerna dök upp. Det var den där dagen när det hade snöat så infernaliskt, vissa av kollegorna hade inte kunnat ta sig till jobbet och det var ytterst glest i klassrummen. Mina böcker var på väg och jag hade ytterst svårt att koncentrera mig på de reflexiva pronomen jag skulle lära ut. Varenda gång jag skulle förbi kopiatorn eller receptionen spanade jag mot ingången. Något som såg ut som ett bud? Något med piratlogga?

När de väl kom, var det som när man har stått och väntat på sin tjej på Arlanda. Overkligt trots att man visste precis 1) vad man väntade på och 2) att det skulle komma. Ovärdigt studsade jag upp och ned vid åsynen av de två gröna kassarna. "Vad är det?" frågade mina elever. "Det är mitt hemliga liv som författare", svarade jag.

Det jag nu kan berätta om min nya bok: Den här boken är hård. Hundra sidor tjockare än Udda. Man kan numera ta på den. Den har ett matt omslagspapper som känns mjukt mot fingrarna, med texten blank och kontrasterande. Under pappret är den mörkröd, men utanpå är den en alldeles särskild nyans av vit. Den luktar bok, och på insidan finns tillståndet av Lennart Hellsing.

Boken har även ett innehåll, ska jag kanske tillägga. Om man är nyfiken på det, så är man välkommen att klicka här och läsa en liten intervju om saken. Eller beställa boken när den släpps, förstås. Eller dyka upp på Hallongrottan den 3:e april, när jag ska få svara på frågor i min favoritmiljö. Påtaglig, den med.

7 kommentarer:

Blogger pärlbesatt sa...

Grattis, vad superroligt!

Jag kommer den 3e om det går, ihop med en väninna jag upptäckte var ett fan till dig. :)

Då ska jag ta med Hallongrottemuffen jag gjort, och visa för dem. Tack för tillfället!

Och jättegrattis, som sagt!

15 februari 2011 14:10  
Anonymous Anonym sa...

Grattis! Jag ser verkligen fram emot att läsa boken!

16 februari 2011 12:29  
Blogger M ♥ sa...

Jag frågade min bekant på ditt förlag om du skulle ha någon slags releasefest. Jag hoppas på att det inte krockar med något annat och kommer till Hallongrottan!

16 februari 2011 16:49  
Blogger Sara Lövestam sa...

Maria: De frågade om jag ville ha en releasefest, men just för den här boken med det tema den har kändes det inte som att jag ville festa... Så jag tror att Hallongrottangrejen får bli den release jag vill fira med mina bloggläsare, i år. Jag blir glad om du kommer!

pärlbesatt: Och glad att du kommer också!

tofflan: Och glad att du ser fram emot läsningen!

16 februari 2011 17:06  
Anonymous Louie sa...

Underbart!
Längtar så! :-)
Grattis!

16 februari 2011 17:46  
Anonymous Anonym sa...

Vilken tid ska man infinna sig på (i?) hallongrottan?

23 februari 2011 12:56  
Blogger Sara Lövestam sa...

Anonym: Jag vet inte än tyvärr, men när jag vet så lägger jag upp det på facebooksidan där alla såna uppdateringar finns. (www.facebook.com/saralovestam) Om jag kommer ihåg lägger jag upp det här på bloggen också!

Hoppas få se några av er där!

23 februari 2011 21:28  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida